هشدارهای قانونی

1- نظر باینكه در تبلیغات متعدد شركتهای فروشنده املاك برای دعوت به خرید ملك همراه با اقامت ،این شبهه ایجاد شده كه با خرید ملك، اقامت تجاری و باصطلاح کاری هم ضمیمه آن است و میتوان با این نوع از اقامت بیزنس هم انجام داد لذا باطلاع می رساند شركتهای ساختمانی صرفا” فروشنده های املاک هستند و اعطای اقامت توسط جوازات یا امیگریشن (اداره مهاجرت ) صورت میگیرد ، آنهم از نوع اقامت مسکونی نه اقامت تجاری یا کارمندی و با خرید ملک آنهم با رعایت شرایط اعلامی جوازات ، این اقامت فقط از نوع مسكونی (مستثمر) بوده كه فقط تا تاریخِ داشتن ملك ،معتبر است و به محض فروش، آن اقامت هم كنسل میشود و از نوع تجاری یا کاری نمی باشد.

2- در هنگام خرید املاک به متن قرارداد توجه کنید و بدون اطلاع از شرایط قانونی در آن مبادرت به امضای آن نکنید. در یک قرارداد قانونی منصفانه باید شروط قراردادی واضح بوده و حق هر دو طرف در آن رعایت شده باشد. همچنین مرجع قانونی حل اختلاف دقیقا” مشخص شده باشد. چنانچه در قراردادی متراژ ملک با میزان دقیق مشاعات مشخص نباشد احتمال دارد یک آپارتمان پنجاه متری را به شما با متراژ هشتاد متر بفروشند و پول هشتاد متر را از شما بگیرند در حالیکه مشاعات آن ملک کمتر از میزان مشخص هست و یا اینکه چنانچه در قرارداد در قسمت مرجع حل اختلاف ، تحکیم یا داوری قید شده باشد شما وضعیت سخت تری برای طرح دعوی احتمالی خواهید داشت و بهتر است مرجع حل اختلاف ، محاکم دبی تعیین شود.این امر وقتی حساسیت پیدا می کند که شما بعد از خرید آپارتمان از شرکتی متوجه می شوید که آن شرکت بعد از چندین ماه همان آپارتمان را به قیمت کمتری می فروشد و دلایل این موضوع را مسایلی واهی تفسیر می کند که حقیقت ندارد تصمیم به طرح دعوی قانونی می کنید.

3- بسیار مراقب باشید که از هرگونه اشتغال و فعالیت بدون مجوز قانونی از اداره کار امارات ( لیبل آفیس) برای دیگران خودداری کنید بخصوص وقتی که اقامت شما در محلی غیر از محلی است که شما در آن کار می کنید. کار در تعریف قانونی اشتغال به هر عملی است که شما را به عنوان کارمند قانونی آن مجموعه تلقی کند خواه موقت چند روزه و یا بیشتر و اعم از اینکه مستقیما” در آفیس آن شرکت مشغول به کار باشید و یا اینکه با حضور در محل آن شرکت و با تبلیغ فروش ، این رابطه کاری را که در قبال دستمزد است ایجاد کنید.این اقدام یعنی فعالیت کاری غیر قانونی برای هر دو طرف مشمول مجازات قانونی است و برای شما مشمول دیپورت هم هست ، پس مراقب باشید به هیچ وجه به وعده های مالی این شرکتها اعتماد نکنید. این مهم برای اشخاص سلبریتی هم بسیار قایل اهمیت است چون آنها نیز با قبول وعده های مالی به این تقاضاها جواب مثبت داده و غافل از عواقب قانونی آن صرفا” برای دریافت آفر مالی اقدام به این تبلیغات می کنند بدون اینکه از صحت و سقم ادعاهای آن تبلیغات مطلع باشند. در این حالت ها بایستی از این شرکتها بخواهید که مجوز قانونی تبلیغات فروش برای آن شرکت را بصورت رسمی با سربرگ مراجع قانونی به شما ارایه بدهند.عجیب این است که واسطه های این اشخاص سلبریتی صرفا” برای دریافت کمیسیون خود حاضر می شوند سلبریتی هایی که به انها اعتماد دارند را ترغیب به این کار کنند غافل از اینکه چنانچه در اثر تبلیغ کاذب ، شخصی خریدی کرد و بعدا” متضرر شد میتواند به تبلیغات آن شخص معروف استناد کرده و با ادعای فریب اقدام به شکایت هم جزایی و هم مدنی نماید چرا که در اثر تبلیغات غیر واقع امیدوار به انجام معامله ای شده که صحت نداشته است. اشخاصی هم که ویزای توریستی دارند کفیل شان همان شرکتی است که برای آنها ویزا گرفته و در ویزای آنها هم صراحتا” مشخص است که ویزا از نوع توریستی بوده نه کاری و نمیتوانند جایی بدون مجوز قانونی کار کنند.

4-اقامت ها بنا بر شرایط خاص آن دارای انواع متفاوت و شامل اقامت کاری یا لیبل ، اقامت تجاری یا شرکتی ، اقامت مسکونی ، اقامت همسر ، اقامت تحصیلی ، اقامت آزاد یا فری لنسری ، اقامت کفالتی می باشد و اخذ هر یک از آنها لزوم دارا بودن شرایطی است که قانون مشخص کرده است مثلا در اخذ اقامت مسکونی ، خرید ملک رعایت سقف مبلغ مشخص لازمه آن است و یا در اقامت همسر  شرط داشتن سند ازدواج قانونی و …. ولی آنچه مهم است حقایقی از خصوصیات این انواع اقامت هاست که باید از آنها مطلع بود تا درگیر مسایل قانونی آن نشوید و یا در خوش بینانه ترین حالت ، متضر نگردید.

5- شخصی که برای اخذ اقامت مسکونی اقدام به خرید ملک مسکونی می کند باید مطلع باشد که صرفاً در صورت آماده بودن ملک و بعبارتی داشتن سند مالکیت ، امکان اخذ این اقامت هست نه اینکه بر اثر تبلیغات کاذب ، شخص را تشویق  به خرید ملک درحال ساخت با ادعای تحویل اقامت بنمایند و بعد از اطلاع خریدار از کذب بودن ادعا دوباره چندین ملک دیگر به او بفروشند تا جمع املاک خریداری شده مثلا به یک میلیون درهم برای اخذ اقامت مسکونی برسد و بعد در نهایت اعلام کنند که باید ملک ها کاملا ساخته شود و سند مالکیت صادر شود تا امکان اخذ اقامت باشد و یا اینکه تبلیغ شود که با خرید ملک مسکونی ، اقامت تجاری شرکتی صادر می شود. اینها  ادعاهای بی اساس است که نباید آنرا باور کرد.

6- در صورت اخذ هرگونه اقامتی باید توجه داشت که اعضای خانواده دختر تا زمانی که ازدواج نکرده و پسر تا سن 18 سالگی فقط می تواند از اقامت تحت تکفل بودن استفاده کنند و بعد ازاین سن بایستی اقامت قانونی متناسب با شرایط قانونی برایشان اخذ کرد.

7- از ورود به هر شرکت بدون شناخت ، تحت عنوان شریک خودداری کنید چرا که در اینصورت به نسبت سهم الشرکه در مقابل دیون احتمالی شرکت مسئول هستند.توجه داشته باشید اشخاصی هستند که که ابتدا اقدام به ثبت یک شرکت تجاری (از نوعی که امکان ورود چندین شریک را داشته باشد) باسم خود یا معمولا” باسم یک شخص دیگر مینمایند و سپس با اعلام هزینه کمتر برای اخذ اقامت ، چندین نفر را به عنوان شریک ، وارد شرکت می نمایند و ابن حالتی است که شخص متقاضی اقامت بدون اطلاع و با تصور اینکه هزینه کمتری برای دریافت اقامت پرداخته است اقدام به ورود به شرکتی که مشحص نیست چه تعهدات و یا دیون احتمالی به دیگران دارد می کند و مطلع نیست که با این اقدام چه مسئولیت قانونی برای خود ایجاد می کنند چرا که برابر قوانین امارات متحده عربی ، با ورود شریک به شرکت ، کلیه مسئولیتهای قانونی شرکت از جمله دیون ( بدهی های قانونی قبلی آن شرکت ) به شریک جدید تحمیل می شود و در این رابطه هیچگونه دفاع و عذری نزد مراجع قانونی پذیرفته  نیست. مورد با این توضیح تکمیل ترمی شود که مثلا اگر شما امروز وارد شرکتی شدید که این شرکت به هر علتی مثل دریافت وام و عدم پرداخت تعهدات قانونی قبل از اینکه شما وارد شرکت شوید بدهکار باشد و یا بدهکار شود شما هم مسئول پرداخت این بدهی هستید و توجیه اینکه بدهی مربوط به دیگری است و شما اصلا هیچ اطلاعی از آن ندارید پذیرفته نیست چون شریک با ورود به شرکت مسئول پرداخت دیون شرکتی است که شریک آن شده است و نیز توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نمیتوان از بدهکار نبودن آن شرکت مطلع شد چون احتمال دارد عمداً یکی از شرکای قبلی با قید تاریخ قبل در سندی آن شرکت را مدیون کنند.

8- اشخاصیکه اقدام به ثبت شرکت تجاری می نمایند حتما” توجه داشته باشند که اولا”: لایسنس صادره یک سال اعتبار دارد ولی اقامت سه سال ، یعنی در پایان یک سال از تاریخ صدور لایسنس حتما بایستی با پرداخت هزینه لایسنس ، آنرا تمدید کنند و قایدتا” حق الکفاله کفیل یا وکیل خدمات را هم پرداخت کنند و در غیر اینصورت مشمول جریمه می شوند. براین مبنا در شرکت هایی که چند شریک بدون اطلاع وارد یک شرکت شده اند ( همان موردی که توضیح داده شد که شخص به تصور کم هزینه تر بودن اخذ اقامت وارد شرکت با چند شریک شده و البته خبری هم از این موضوع ندارد ) ، با مشکل چگونگی پرداخت این هزینه ها – تمدید لایسنس و حق الکفاله کفیل – مواجه می شوند و این آغازی است بر مشکلات بخصوص اینکه یک یا چند شریک موافق این پرداخت نباشند. در این ایام با گذشت یک سال ، شخصی که برای شما اقدام کرده احتمالا” جوابگو نیست.

9- برای کنسل کردن شرکت و یا خروج هر شریک بایستی حتما” اقدامات قانونی انجام شود چرا که به صرف عدم تمایل شما ، شرکت قانونا” کنسل نمی شود و بایستی مراحل قانونی برای این کنسلی را انجام بدهید که آنهم مستلزم پرداخت هزینه است.

10- درصورتی که مالک ملک در امارات هستید و قصد اجاره آن را دارید توجه داشته باشید که با انقضای مهلت از نظر قانونی نمیتوانید تقاضای تخلیه مستاجر را بنمایید . برابر مقررات مربوطه شما صرفاً بعد از گذشت دوازده ماه از تاریخ ابلاغ یک انذار قانونی ( توجه داشته باشید متن انذار هم بایستی با مشورت وکیل تنظیم شود ) میتوانید تخلیه محل را از مستاجر بخواهید.

11- از صدور چک مشروط و یا باصطلاح چک ضمانتی خودداری کنید. صادر کردن اینگونه چکها با استناد باینکه مشروط به انجام شرطی بوده تاثیری در تحت تعقیب قرار گرفتن صادر کننده چک ندارد و دارای مجازات کیفری است. در قوانین جزایی چک در امارات ، دفاع صدور چک تضمینی قابل استماع نیست. ادعای امانتی صادر کردن چک هم فقط در صورتی قابل پذیرش می باشد که مستند به دلایل کافی باشد ، اقدامات قانونی قبلا انجام شده باشد و صرف ادعا کفایت نمی کند.

 12-  از خرید شرکت هایی که قبلا ثبت شده اند به هر مبلغ و هر شرطی خودداری کنید.با توضیح در بند های دیگر ذکر شد که با خرید و یا ورود به شرکت جدید ، شما مسئول پرداخت کلیه دیون احتمالی آن هستید. ادعاهایی از این قبیل که شرکت قدیمی است و دارای حساب بانکی فعال و ….. جز مسیولیت بیشتر برای شما نتیجه ای به همراه ندارد.

13- برای هر گونه تجارت با شرکتهایی که دارای چند شرکت با اسم مشابه هستند نهایت دقت را بعمل آورید.بعضی از اشخاص با ثبت چند شرکت با اسم های بسیار مشابه که شناسایی آن براحتی مشخص نباشد مثلاً با کم و زیاد کردن یک کلمه و یا اضافه نمودن یک پسوند یا پیشوند به اسم تجاری شرکت ( که به راحتی در نگاه اول مشخص نیست ) ، تعهداتی را با اسم شرکت دیگر متقبل می شوند و در زمان وقوع احتمالی اختلاف و طرح دعوی مشخص می شود که تعهدات مربوط به شرکت دیگری است که یا کنسل شده و یا هیچ اموالی برای پرداخت دیون ندارد.

14- با توجه به هشدارهای مراجع قانونی در مورد مراقب بودن از حیله کلاهبرداران بانکی و اینترنتی ،  بعضاً مشاهده شده که عده ای کلاهبردار با ارسال پیام از طریق سوشیال مدیا وبخصوص اینستاگرام برای اشخاص و با جعل عنوان کارمند و یا بعضاً مدیران بانک های امارات از آنها خواسته اند تا برای دریافت مبلغی ( که در واقع وجود خارجی ندارد و همه ترفند کلاهبرداری است ) با آنها همکاری نموده و مبالغی را به عنوان تشکیل پرونده و یا عملیات آزادسازی پول توقیفی به حسابی که آنها معرفی میکنند واریزنمایند. پر واضح است که عقل سلیم نباید چنین ادعایی را بپذیرد که از یک کشور خارجی برای کسی پیام دعوت به دریافت مبلغ کلانی بدهند و بعد شخص در توهم دریافت آن باشد. این دعوت جز فریبکاری و کلاهبرداری نیست و البته برای فریب خوردگان هم جز طمع کاری نیست. مراجع قانونی در این مورد بسیارهشدار داده اند.

15- قبل از هر گونه معامله تجاری با دیگران ، از میزان اعتبار مالی آنها به طریق مقتضی اطلاع حاصل کنید و با اعتماد بی سبب خود را متضرر و درگیر مسایل قانونی نکنید.تجارت و خرید و فروش کالا و یا هر گونه خدمات فقط بایستی از طریق اصولی یعنی تنظیم قانونی قرارداد با مشخص بودن همه شروط انجام شود و از انجام معامله به سبک های سنتی قدیم خودداری کنید.

16- بعضا” مشاهده شده که اشخاصی با ثبت شرکت تجاری ، مدعی تجارت انلاین بوده و با اخذ مبالغ عمده از اشخاص ، سندی را اعم از چک یا سند رسمی به عنوان تضمین ارایه می کنند به تاریخ مثلا” یک سال بعد و بعد از وصول پول ، از انجام تعهدات قانونی خود طفره می روند و در این حالت شما فقط حق اقدام در راس تاریخ مقرر در سند را دارید و نه قبل از آن و چنانچه طرف متواری شود متضرر خواهید شد ، پس به راحتی به این اشخاص و شرکتها اعتماد نکنید.توجه داشته باشید شرکت یعنی یک لایسنس که با هزینه ای امکان دریافت آن هست ، پس قبل از اینگونه اقدامات حتما” از طرق مقتضی از اعتبار مالی این افراد مطلع شوید و قبل از اقدام به پیشنهاد وسوسه انگیز این اشخاص حقیقی و حقوقی به دقت توجه کنید و آنرا با اشخاص خبره مطرح و با عجله تصمیم به مشارکت نکنید.

17- اعطای وکالت به اشخاص فقط باید در راستای اقدامی باشد که بناست وکیل برای شما انجام بدهد. دفاتر وکالت رسمی اماراتی نمونه هایی از وکالت دارند که به آن ” توکیل بالقضایا ” می گویند.برای انجام کلیه امور که شامل هرگونه خرید و فروش املاک و اموال موکل نیز نوعی از وکالتنامه هست که به آن ” توکیل عام” میگویند . برای انجام عملیات ثبت شرکت بایستی ” توکیل خاص بالشرکات ” اخذ شود . پس مراقب باشید در صورت عدم اعتماد به شخصی که میخواهید به او وکالت بدهید و یا یانکه اصلا ضرورتی به اعطای این نوع از وکالت نیست از تفویض وکالت کلی یا توکیل عام خودداری کنید چون شخصی که به او وکالت داده اید قادر به انجام کلیه امور وکالتی مندرج در وکالتنامه می باشد.

18- برای هر گونه مشاوره قانونی در امارات عربی متحده فقط از طریق دفاتر رسمی وکالتی که با اسم ” محامون و مستشارون قانونیون ” شناخته می شوند اقدام کنید و هرگز به مشورت اشخاصی که بدون سمت قانونی مدعی وکالت هستند اعتماد نکنید.